18. tammikuuta 2016

Vipan treenit

Vipan treeneistä ei ole tullut paljoa kirjoiteltua, kun ei olla varsinaisesti edes treenattu. Tai ollan toki, mutta se on ollut vaan sellaista höntsäilyä ja asioiden esittelyä. En haluaisi vielä tehdä kovin tosissaankun toinen on vielä ihan vauva.

Mun mielestä me ei olla edes tehty vielä oikein mitään, mutta jos nyt teen jotain listaa kaikista jutuista, niin siitä taitaa tulla jo aika pitkä :)

Leikkimien: leikki sujuu hienosti aina kun ollaan kahdestaan hallilla ja nyt Vipa on pystynyt jo leikkimään silloinkin kun on ihania ihmisiä paikalla :) Kotona pitäisi leikkiä enemmän sisälläkin, mutta en oikein tykkää kun seinät tulee vastaan ja lattia on liukas, kun ei ole mattoja. Leikit leikitään siis kuitenkin pääasiassa hallilla ja ulkona.

Seuruu ja perusasento: vähän oon testaillut imutusta tehdä. Vipa syö hyvin intensiivisesti kädstä ja seuraa hvyin . Saan hyvin pidettyä asennon ja paikan oikeana. Ei olla tehty tätä kuitenkaan kovin usein.

Perusasentoa ollaan tehty ohjaamalla. Tulee hyvin käden perässä oikeaan paikkaan.

Namialusta ja luoksetulo: Namialustalle irtoamista ollaan tehty pienillä matkoilla ja luoksetuloja myöskin. Nää on ollu helppoja ja kivoja treenejä. Ollaan tehty myös sellaista luoksetuloleikkiä, että Vipa juoksee mun ja apparin välillä ja molemmat kutsuu ja palkkaa vuorotellen. Tää on ehkä Vipan lempparitreeni :D Ja Vipa osaa hypätä suoraan avustaja-Heidin syliin! :)

Kierto: ollaan harjoiteltu kotona ruokatynnyrin kiertämistä. Ajatus alkaa olla jo aika hyvä. Eilen testasin siivekkeellä samaa ja onnistui hyvin. Tänään kokeiltiin hallilla ekan kerran pientä irtoamistakin tähän ja yllättävän hyvin Vipa osasi jo. Ja lähti vähän tarjoamaankin pienellä etäisyydellä.

Kosketusalusta: tätä ollaan tehty kotona jonkin verran ja kerran kokeiltu hallilla. Hutilla on tosi huono alusta, joten pelkään vähän, että opetan Vipalle yhtä huonon. Siksi en halua treenata tätä vielä kovinkaan paljoa :D

Istu ja maahan: näitä ollaan tehty ensin ohjaamalla ja sitten tarjoamallakin. Menee jo helposti pienellä käsiavulla maahan ja istuukin. Maahanmenoja myös tarjoaa hyvin. Istumiseen on liitynyt nyt joku valtava pomppu ja haukku kun tehdään tarjoamalla :P

Keinu ja puomi: Vipa on kova kiipeilemään erilaisille tasoille ja on ihan käsittämättömän alustavarma. Niinpä testattiin kerran hallilla vähän puomia ja keinua. Keinua niin, että appari laski keinua hiljalleen alas kun kävelytin Vipaa keinua pitkin. Ei piitannut liikkeestä yhtään mitään. Ja puomikin sujui ongelmitta.

Putki: tämän se melkein osaa jo :) Kerran on mennyt jo mutkaputkeenkin :)

Sitten ollaan tehty vielä käsikosketusta, ruokakupin päällä pyörimistä ja ilman kuppia kaikenlaisia pyörityksiä ja sylkkäreitä ynnä muita. Eli aika paljon kaikenlaista kuitenkin :)

Tässä vielä muutama kuva, jotka on otettu maanantaina  11.1.2016. Eli vähän vajaa 12 vk.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti