10. tammikuuta 2016

Tavoitepostaus 2016

Meillä on ollut Hutin kanssa kisatulosten valossa niin surkea vuosi, että en haluaisi tätä koko postausta edes kirjoittaa. Me ei olla saatu koko vuoden aikana yhtäkään ykköstulosta hausta ja tokosta saatiin yksi ykkönen heti tammikuussa ja sitten alkoikin taas sellainen alamäki että ihan itkettää!

No mutta, aina ei voi onnistua :'D

Tälläisiä mietteitä mulla oli eri lajeista aika tarkalleen vuosi sitten...

Haku & toko
Haussa ja tokossa molemmissa yritän päästä osallistumaan sekä SM-, rm- että pm-kisoihin. Tärkeimmät tavoitteet tälle vuodelle on tehdä molemmissa SM-kisoissa hyvät ja ehjät Hutin tasoiset suoritukset ja sen myötä toivottavasti myös ykköstulokset.


Viime vuonna oltiin sekä tokon rm- että haun pm-kisassa toisia, ihan hyvillä ykkösillä. Se ei niinkään harmittanut, että jäätiin toiseksi, vaan se että Huti ei tehnyt kummassakaan kisassa niin hyvää suoritusta kuin mihin se pystyisi. Siispä tavoitteena on tänä vuonna treenata kunnolla ja oppia valmistautumaan kokeeseen paremmin ja saada koira näyttämään siellä parhaan puolensa. Sen onnistuessa tulee varmasti ne ykköstuloksetkin.


Ja miten sitten kävikään...

Haussa osallistuttiin sekä rm-, SM-, että pm-kisoihin. Rm-kisoista olisi ollut mestaruutta tyrkyllä kun oltiin kerran ainoat osallistujat. Tehtiin hyvä tottis ja kelvollinen esineruutukin, joten lopun piti olla ihan helppo homma. Vaan mitä kävikään..? Huti hukkasi ekaa kertaa ikinä liivinsä johonkin risuun ja mulla ei ollut niitä varaliivejä matkassa. Ei ehditty ensimmäistäkään maalimiestä nostaa kun tuomari joutui keskeyttämään meidän suorituksen. Se siitä mestaruudesta sitten :/

Ilmoittautuminen

Lähetys vasemmalle

Lähetys oikealle

Ja vasemmalle.... Heeetkinen...!?


Sitten oli SM-kisat. Edelleen hyvä tottis ja vähän surkea, mutta vielä ykköstuloksen mahdollistava esineruutu ja sitten surkea epäonnistuminen maastossa :( Keskimmäinen maalimies jäi nostamatta, joten ei tulosta. Huti kyllä toimi sinänsä ihan hyvin, mutta niin vain jäi ukko metsään. Tosin niin jäi monelta muultakin koirakolta, joten pisteiden perusteella oltiin periaatteessa neljänsiä. Mutta ei se paljoa lohduttanut kun ei tullut edes tulosta.

Seuraaminen on vakava asia

Hyppy

Arvostelua kuuntelemassa
 
Kaksi viikkoa SM-kisan jälkeen olikin jo piirinmestaruuskisat. Tehtiin ihan hyvä esineruutu jonka jälkeen oli maasto. Koe oli meidän oman seuran järjestämä ja hakualue meille ennestään tuttu ja periaatteessa ihan helppo. Mutta niin vain Hutilta jäi TAAS keskimmäinen ukko metsään --> ei tulosta.

Tässä vaiheessa viimeistään aloin jo vähän ihmetellä, että mitä meidän haulle on tapahtunut!? Onhan meillä toki ollut siinä aina yhtä sun toista ongelmaa, mutta maalimiesten löytäminen on ollut aina Hutin vahvuus ja asia johon olen luottanut. Ja nyt se olikin rikki. Sinnikkäästi yritin silti vielä käydä muutamassa kokeessa ja aina sama juttu. Kausi huipentui vielä mahtavaan epäonnistumiseen Jämsässä lokakuussa. Siellä Huti löysi sentään kaikki maalimiehet, mutta meidän suoritus edelleen hylättiin koska ilmaisut hajosivat tuhanneksi atomiksi ja saatiin tuomioksi valeilmaisu!!! O_O Kyllä, valeilmaisu! Ja kyllä, Huti on haukkuva koira! Haukkui kyllä ihan oikeaa piiloa, mutta tuli sieltä vastaan ja en edes muista mitä kaikkea. Se oli ihan kauheaa :( Että sellainen mukava hakuvuosi...

Toko ei ole sujunut varsinaisesti yhtään paremmin. Osallistuttiin ainoastaan SM-kisoihin. Piirinmestikset ja rotumestikset meni meiltä ohi tänä vuonna. En nyt muista enää edes syytä, mutta jäätiin varmaan pois vaan siksi, että tiesin, että homma ei nyt toimi.

Osallistuttiin myös yhteensä kolmeen valintakokeeseen, joista eka meni yllättävän hyvin, toka todella huonosti ja kolmas vielä huonommin. Ei ollut oikein intoa lähteä edes SMiin kun meidän toko vaikutti täysin epätoivoiselta. Yllättäin sain sitä korjattua sen verran, että Huti oli SM-kisassa todella kivan tuntuinen, nollattiin kuitenkin ainakin tunnari ja vedettiin varmaan vitoseksi luoksetulo ja ohjattu ja kaukotkin, joten saatiin ehkä kolmostulos tai ei tulosta lainkaan. Tokon osalta tajusin sentään olla menemättä kokeisiin enempää kun homma ei vaan toimi.

Seinäjoen valintakoe

Seinäjoen valintakoe



Agility
Agilityssä ollaan niin alussa, että mitään arvokisoja ei tavitse ajatella vielä pitkään aikaan eikä edes valioitumista. Mutta jos noustaisi kolmosluokkaan...? :D

Kisattiin muutamat kisat kevään aikana, mutta ei ihan noustu vielä kolmosiin. Yksi nolla jäi vielä puuttumaan. Olisihan se varmaan tullut kyllä, mutta päätin lopettaa agilityn kokonaan, kun en tiedä kestääkö Hutin jalka sitä.

Palkinnot meidän viimeisistä agilitykisoista Kauhajoelta


Mitäs me yritetään 2016?


Haku
Yritetään treenata kevään aikana mahdollisimman paljon ja saada hakusuoritus kuntoon. Tavoitteena päästä osallistumaan ainakin SM-kisoihin ja jos aikatauluihin sopii, niin myös pm ja rm. Jos tuntuu siltä, että ongelmista ei päästä eroon, niin sitten ei kisatakaan vaan keskitytään treenaamiseen.

Toko
Tavoitteena saada uusi evl toimimaan kokonaisuutena niin, että on mahis saada kokeista ykkösiä. SM-kisoihin mennään, jos saadaan osallistumisoikeus ja tuntuu järkevältä lähteä.



Sittenhän minulla on kasvamassa myös tuo tulevaisuudentoivo :) Sille en vielä lähde asettamaan sen kummempia tavoitteita kuin että tehdään hyvät pohjatyöt hakuun, tokoon ja agilityyn :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti