22. toukokuuta 2018

Huti JK1 Uurainen

Mulla ei ollut oikein mitään odotuksia tämän kokeen suhteen. Koetta edeltävällä viikolla kaikki jäljet meni enemmän tai vähemmän huonosti ja janat oli ihan katastrofaalisia. Huti veti välillä janalla jäljestä yli millään lailla reagoimatta. Tuntui siltä että sillä ei ollut mitään hajua koko jäljestä. Torstaina ja perjantaina kävin vielä tekemässä helpohkot jäljet, jonne kylvin jäisiä nakkeja matkalle (kiitti Ellu!! ;), ja ne sujui sentään vähän paremmin. Kovin luottavaiseksi en silti tullut, mutta pakko oli mennä, ku oli kerran ilmoitettu...

Koe alkoi jäljellä, kuten jälkikokeeet usein alkavat :) Huti jäljesti mun ennakko-odotusten vastaisesti ihan hurjan hyvin! Kakkoskeppi tosin jäi, kun siinä kohtaa oli vähän jotain seilausta, mutta sitten Huti sai taas jäljestä hyvin kiinni ja jäljesti varman oloisesti jäljen loppuun asti. Aikaa ei ollut mennyt edes kymmentä minuuttia kun tultiin metsästä pois, mutta en viitsinyt enää lähteä sitä puuttuvaa keppiä etsimään, kun meinasin hukata meidän auton ja siihen menikin sitten vähän ylimääräistä aikaa ja energiaa. Ja mietin, että aloluokassa on vielä hyvä mahis koulariin viidelläkin kepillä.

Jana ei ollut ihan paras mahdollinen, mutta alokasluokkaan ihan riittävä. Siitä saatiin täydet pisteet :)

Sitten mentiin esineruutuun. Eka esine nousi heti ensimmäisellä lähetyksellä vasemmasta kulmasta. Sitten siirryin 10 m eteenpäin ja lähetin uudestaan. Huti oli menossa selvästi takarajalle, mutta vetikin liinat kiinni ja nappasi lähiesineen. Oli siis ihan erinomaisen hyvä suoritus Hutilta ja oli mahtavaa päästä palkkaamaan se lelulla siitä. Esineruudusta täydet 30 p.

Tottiksen suhteen mulla ei ollut odotukset erityisen korkealla.. Mm. eteenmenon kanssa on ollut ongelmia ja tottista ollaan treenattu muutenkin ihan hävyttömän vähän. Huti tuntuikin vähän huonolta. En saanut tuotua sitä aloitukseen oikein hyvin ja seuruu oli vähän huonoa. Mutta siitä huolimatta olin Hutin tottikseen jotenkin ihan sairaan tyytyväinen. Se ei tehnyt nimittäin yhtään liikevirhettä! Osasi jopa istua!! :D Ja eteenmeno oli todella hyvä!! :D Tuomari vähensi pisteitä vain eteentulon törmäilyistä kapulan kanssa ja jostain vauhdeista ja ehkä eteenmenon edistämisestä. Tottiksen pisteet 98/100 p.

Yhteensä siis 278 p. ja JK1 ykköstuloksella! :)







Kuvat Salme K.

















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti