7. maaliskuuta 2016

Torstai 3.4.2016

Oltiin meidän oman ryhmän treeneissä LaTo:n hallilla. Edelleen hinkattiin hyvin samalla kaavalla kuin tähänkin asti. Eteenmenoja, zetaa ja kaukoja.

Eteenmeno
- Edelleen käydään katsomassa koiran kanssa palkan paikka ja sitten lähetys kauempaa.
Huti käänsi päätänsä niin vahvasti palkasta poispäin, että vapautin sen kerran ihan läheltä palkalle. Se auttoi vähän. Muuten ihan ok toistoja, jos tavoitteena on vaan se, että koira juoksee suoraviivaisiesti palkalle, jonka olemassaolosta se tietää. Tää on mulle nyt tärkeä juttu, koska silloin kun oltiin menossa kokeeseen, niin aloin tehdä tosi paljon eteenmenoja ilman apuja ja Huti periaatteessa tekikin ihan hyvin, mutta se ei saanut siitä kovin usein vahvistetta, koska se ei mennyt ihan seinään asti suoraan ja näinollen ei saanut palkkaa edes siitä alkuosasta minkä se teki oikein. Ja kun näitä treenejä tehtiin tarpeeksi paljon, niin koko suoritus huononi. Haluan siis ihan ehdottomasti, että se menee seinään asti ja tätä me treenataan nyt muutama seuraava treeni.

Zeta
- Pelkkiä mukaanottoja istumisesta
- Palkkaa aina kun lähtee mukaan
Nää oli vähän huonoja kaikki ja palkkasin silti aina. En tiedä tuleeko se sillä paremmaksi...

Kaukot
- Ei häiriötä ja palkkaa kun tekee hyvin
Huti meni heti vähän vaivaantuneen näköiseksi kun se tajusi että nyt tehdään kaukoja. Teki kuitenkin heti ekalla todella hyvän istumaan nousun, mistä palkkasin hyvin. Myös S-I onnistui, vaikka olikin hidas. Toisella kerralla oli jo nopeampi. Ja maasta istumiset oli melkein aina hyviä! Ihanaa huomata, että Huti on ihan selvästi oppinut jotain kun tästä on väännetty rautalankaa ihan kunnolla. Se selvästi nyt tietää että mitkä tässä istumishommassa on kriteerit ja yrittää ihan tosissaan toimia niin <3

Ehkä voisi vielä tehdä pari tälläistä aina-onnistuu treeniä ettei mielentila mene ihan kokonaan pilalle taas. Sitten voidaan koittaa taas häiriöitä.

Vipa kävi aiemmin päivällä aksaamassa, joten sen kanssa ei tokoiltu. Leikitin sitä aluksi vähän ja heti putosi yksi hammas hallin lattilalle :D Ja lelut oli ihan veressä. Ei siis tehty enempää revitysleikkejä vaan pelkkiä heittelyleikkejä. Tästä syystä myös palkat vaihtui namiin.

Vipa teki vähän hyppy-putki-hyppy suoraa. Appari piti kiinni ja palkka oli valmiina edessä ja itse liikuin sivulla ja ohjasin. Hienosti Vipatsu osasi mennä suoraan :D

Toisella kierroksella testattiin vähän kontaktia ja lähetyksiä mutkaputkeen. Lopuksi tehtiin myös siivekkeen kierron kautta lähetys samaiseen mutkaputkeen ja Vipa osasi!! :D Sitä pystyy jo ihan vähän ohjaamaan :) Vähänkö siistiä! :D

Kontaktista Vipalla alkaa olla jo muuten ihan hyvä käsitys, mutta jos oon ite yhtään takana, niin ei oikein osaa vielä pysyä suorana vaan käy laittamassa tassut alustalle ja kääntyy heti ympäri. Tähän pitäisi saada vähän kestoa lisää. Ja mä voisin lakata kohta palkkaamasta sitä ihan joka yrityksestä ja ruveta asettelemaan sille kriteereitä ;)

Tässä yksi video Vipan kontaktitreenistä kotona. Video on jo pari viikkoa vanha ja ihan järkyttävän pitkä pikkupennun treeniksi :O Nyt Vipa osaa jo vielä vähän paremmin ja oon opetellut tekemään lyhyempiä treenejä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti