21. kesäkuuta 2016

Ei sitten mennä SM-kisoihin

Meidän osalta haaveet pk-SM-kisoihin osallistumisesta on nyt sitten haudattu :( Koira ei vaan osaa. Tämä käytiin toteamassa sunnuntaina Laukaalla. Huti jätti yhden maalimiehen ilmaisematta. Löysi kyllä, mutta ei ilmaissut. Valitettavasti en ollut edes kovinkaan yllättynyt tästä ja siksi sinne SM-kisoihin ei olla myöskään menossa.

Huti kyllä periaatteessa on toiminut treeneissä ihan hyvin. Kyllä sillä on aina hyvä asenne ja jos se tekee huonoja pistoja, niin sitten otetaan uusiksi ja sitten se yleensä tekee paremmin. Aloittaa aina haukkumisen ja haukkuu kyllä. Silti se ei tunnu treeneissä sellaiselta kuin ennen. Tai sellaiselta kuin sen pitäisi tuntua. Enkä vaan käsitä että miksi :( Tai miten meidän pitäisi treenata että se olisi taas oma itsensä.

Koe alkoi aamulla tottiksella. Siihne nähden, että ei treenattu ennen koetta reiluun viikkoon yhtään mitään, Huti teki tosi hyvin. En saanut sitä ihan kunnolla tottis-moodiin viriteltyä kentän ulkopuolella, mutta työskenteli kuitenkin enimmäkseen ihan kivasti. Seuruusta taidettiin saada jopa erinomainen tai ainakin erittäin hyvä. Istuminen oli hidas, mutta teki. Seisominen ja maahanmenokin oli huonoja, mutta molemmissa tosi hyvät luoksetulot! Tuli tosi hyvällä asenteella loppuun asti eikä törmännyt. Eikä myöskään ennakoinut mitään tai haukkunut :) Tasamaa noudossa olis saanut palauttaa paremmalla voimalla ja törmäyksestä myös mainittiin... Hyppäsi tosi ilmavasti molempiin suuntiin. Tässäkin törmäys. A ihan semi ok ja törmäys. Eteenmeno ois ollu muuten ihan superhieno, mutta Huti ei tietty menny yhellä käskyllä maahan. Pysähtyi kyllä salamannopeasti, mutta jäi seisomaan. No ihmekös tuo kun ollaan tehty vaan tokon eteenmenoa ;) Mutta mun mielestä se on alkanut tokon ansiosta löytää suorempaa linjaa myös pk-kentällä. Paikkis sujui myös hyvin vaikkei olla sitä treenattukaan kun ehkä kerran koko keväänä :)

Saatiin yhteensä 91 p. Oon siinä mielessä tosi tyytyväinen Hutiin, että sillä alkaa nyt olla sellaista varmuutta, että ei enää mokaile kauheesti, vaikka ei oltais niin tarkkaan kaikkea treenattukaan. Nuorempana tuli vielä aika paljon kaikenlaisia kämmejä, kuten suoria sivulletuloja ja ennakointeja ja vääriä jääviä yms. Nyt pystyy jo aika hyvin luottamaan siihen, että Huti kyllä osaa ja tekee <3

Sitten oli vuorossa se surullinen hakuosuus.. Huti oli ihan hyvän tuntuinen radan alussa ja muutamien tyhjien jälkeen se alkoikin haukkua. Ensin oli avomies ehkä jossain satasen tuntumassa. Sitten jatkettiin rataa ja 200 m kohdalla rupesin miettimään, että täältä pitäisi ehkä jo joku löytyä ja koitin olla etenemättä kovin paljoa ja huutelematta koiraa. Jossain kohtaa se olikin aika pitkään pois. Mutta kun ei haukkua kuulunut, niin huikkasin ja jatkettiin eteenpäin. muutaman piston jälkeen alkoi kuulua taas haukkua, mutta paljon huonompaa kuin ekalla maalimiehellä. Huti haukkui sellaisia tyhmiä pätkiä. Vähän siinä kävi mielessä, että olikohan tää viimeinen maalimies, mutta kun ei mitään sanottu, niin oli vaan pakko jatkaa rataa. En uskaltanut enää oikein edetä ja Huti oli ihan todella väsynyt. Lopulta sitten tuomari keskeytti radan, kun oltiin menty linjan yli.

Radan jälkeen maalimies kertoi, että Huti oli käynyt piilolla ja hypännyt sitä vasten ja lähtenyt pois. Tietysti tuo voi liittyä niihin valeilmaisuihin mitä Huti on nyt ainakin kahdessa treenissä tehnyt. Ehkä ei ollut ihan varma, että oliko piilossa joku. Mutta olisihan se voinut sen tarkistaa. Ongelma onkin siinä, että se ei nyt oikein luota itseensä. Enkä tiedä miten saisin sen itseluottamuksen palautettua :(

Viimeisenä osiona oli esineruutu. Oisin odottanut että Huti olisi tehnyt ihan hyvän esineruudun kerrankin kun se on koko keväänja kesän tehnyt ihan huippuhyviä esineruututreenejä. Mutta nyt se oli kyllä ihan kertakaikkisen surkea :( Ei liikkunut ollenkaan omalla vauhdilla ruudussa ja pysähtyi aina välillä katselemaan mua :( Ärsytti ihan sikana kun se osaa kyllä tosi paljon paremminkin. Nosti lopulta ruudusta 2 esinettä.

Kokeen lopputulos oli siis taas kerran ei tulosta eikä siis osallistumisoikeutta SM-kisoihin :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti