6. joulukuuta 2013

3 hyllyä ja tokoa

Tänään Käpy pääsi pitkästä aikaa kisaamaan agilityä. Viime kisoista onkin aikaa jo melkein puolitoista vuotta eikä me olla tuona aikana juuri treenattukaan. Eikä taideta olla kovinkaan lahjakkaita, koska treenata kyllä pitäisi ;) Tuloksena siis kolme hyllyä. Eipä niistä sen enempää. Ei vaan ole oikein tuntumaa koiraan, kun ei olla treenattu, joten homma hajosi aina milloin mihinkin. Kepit ja kontaktit sentään toimivat ihmeen hyvin vaikka Käpy ei oikeastaan osaa keppejä kovinkaan itsenäisesti. Huomenna mennään vielä kaksi starttia ja katsotaan sitten, että innostuisiko tässä oikein treenaamaan ja kisaamaan sitten enemmänkin.

Kisojen jälkeen käytiin Heidin kanssa reenaamassa vielä tokoakin Hurtta-hallilla. Huti teki ensin pätkän seuruuta, hyppynoutoa, ohjattua ja toisella kierroksella tunnaria, ruutua ja luoksetuloa.

Seuruu: Lähtö oli vähän huono ja jouduin tekemään paljon pidemmän pätkän kuin olisin halunnut, koska Huti ei yhtään parantanut. Palkkasin juoksusta, kun siinä alkoi kontakti vähän parantua. Jossain vaiheessa Huti teki tosi hyviä liikkeellelähtöjä, mutta nyt ne on taas hunontuneet. Vaikka paikka pysyy seuruussa hyvin, niin kontakti putoaa. Siihen pitäisi nyt kyllä keskittyä taas kunnolla.

Hyppynouto: tein alle pari pallonoutoa ja sitten kapulalla. Oli kyllä tosi huono :( Heidi kiinnitti huomiota siihen, että Huti menee tosi matalaksi sivulla ja yritää varastella ja hiipiä hypylle. Vaikka se yrittää varastaa, niin se ei silti ole hyvässä vireessä ja innokas vaan jollakin tavalla jopa epävarma. Pitäisi ehkä ottaa Hutia vähän paremmin hallintaan ja kuulolle tuossa eikä antaa sen sluibailla tuolla tavalla.

Ohjattu: Palkkasin ensin muutaman merkille menon ja lopuksi otin vielä vasemman puolen noudon eteen asti. Oli ihan ok kokononaisuus.

-------------------------

Tunnari: Tehtiin ylipitkällä matkalla ja isolla kapulamäärällä. Kapulat oli suuressa ympyrässä. Huti valui tässäkin tosi matalaksi. Käskinkin pari kertaa "sivu" ennen kun päästin tunnareille. Palkkasin namilla kun otti kontaktia vaikka nytkähtikin aina eteenpän kun oli jo niin menossa. Kun päästin lopulta menemään, niin Huti lähti ihan hirmu innoissaan kapuloille ja häsäsi siellä vaikka mitä ja toikin oman viereisen kapulan. En antanut tulla luovuttmaan sitä. Vein Hutin takaisin lähetyspaikkaan ja siirryin itse puoliväliin. Pienen odottelun jälkeen käskin uudestaan kapuloille ja tällä kertaa Huti työskenteli huomattavasti paremmin ja toi oman. Palkkasin tästä ihan superhyvin ja olin tyytyväinen :)

Ruutu: Ruutu oli kivasti hallin perällä niin, että matkalla joutui menemään suoran putken ja A-esteen välistä. Näytin Hutille ensin ruudun ja sitten otettiin parit merkit palkaten (käskytin tässäkin pari kertaa "sivu" ja palkkasin kontaktista, ennen kun päästin merkille). Nyt oli vähän paremmat merkit kun ohjatussa. Sitten lähetin vielä merkiltä ruutuun, jossa oli kosketusalusta. Merkki oli hyvä ja myöskin ruutuunmeno oli tosi hyvä. Hutia ei häirinnyt millään tavalla häiriöt matkalla vaan juoksi suoraan ruutuun hyvällä vauhdilla. Menin ruutuun palkkaamaan. Tehtiin vielä uudestaan pari kertaa, koska Huti valui herkästi maahan kun tulin kohti. Teki saman joka kerta pitkältä matkalta. Lopuksi tein sitten ihan läheltä ruutua ja se onnistui. Pitää jatkossa treenata erikseen läheltä tuota ruudun loppuaosaa. Hutilla ei ole vielä mitään mielikuvaa siitä miten se liike oikeasti menee.

Luoksetulo: Keksin tehdä luoksetuloa suoran putken läpi. Otin kaksi kertaa ja molemmat eteen. Huti tuli hyvällä vaudilla loppuun asti. Palkkasin namilla eteen. Näitä pitää tehdä lisää ja vaikka stoppienkin kanssa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti