16. maaliskuuta 2014

Hakukauden aloitus

Koska lunta ei ole ollut juurikaan koko talvena, niin hakua voi treenata hyvin näin maaliskuussa :) Paitsi, että tänään oli silti koko kuun ainoa päivä kun oli sitä lunta, mutta sehän ei meitä haitannut.

Hutin suurin ongelma tällä hetkellä on loppuun asti suoraan meno. Huti ei meinaa upota riittävän syvälle vaan kääntyy helposti n. 40 m syvyydessä tallausjälijille. En keksi tähän ongelmaan oikein muuta ratkaisua kuin näköavut. Siispä Huti teki neljä suoraa pistoa, joista kaikki näköavulla ja maalimiehet ylisyvällä.



Mikään pistoista tainnut kunnolla onnstua. Näköapu ei ole ehkä riittävän vahva, jotta Huti menisi oikeasti loppuun asti. Heti ykköspistolla se kääntyi ennen maalimiestä eteenpäin ja sahasi sivurajaa pitkin edestakaisin monta kertaa ennen kun löysi. Kakkospistollakin koukkasi 40m kohdalla ensin eteenpäin ja palasi sitten takaisin kun sai hajun. Kolmonen oli ehkä paras, mutta jotain pyörimistä siinäkin taisi tulla. Nelosella Huti ei kyennyt edes lukitsemaan näköapua kun se sekosi jo niin paljon pelkästä puhelimen äänestä. Ja taas taittoi juuri ennen maalimiestä eteenpäin. Lopulta kutsuin sen pois kun homma meni ihan mahottomaksi. Uusi apu ja uusi lähetys ja sillä meni sitten loppuun asti.


Oli kyllä mahtava kauden aloitus :) Vähän kyllä mietinkin, että kannattaako heti pitkän tauon jälkeen ottaa apuja kun Huti käy yleensä muutenkin kuumana aina kauden ekoissa treeneissä. Nyt tuntui, että sillä meinasi mennä jo kuppi ihan nurin. Mutta pakko vaan käyttää noita haamuja kun en mitään parempaakaan keksi. Ensi kerralla voisi kuitenkin jättää puhelimet pois jotta Huti edes keskittyisi vähän siihen apuun.

Ilmaisuja ei juurikaan otettu, vaan kaikki palkat tuli aloituksesta. Huti oli niin innoissaan, että se pikemminkin aloitti haukun jo ennen maalimiestä kuin että olisi malttanut törmätä. Hyvä näin :)

Illalla oli vielä valmennusryhmän treenit. Porukkaa oli vähän, joten hallissa oli kerrankin kivasti tilaa tehdä vähän isompiakin liikkeitä.

Aloitettiin merkin ohjuoksulla. Ollaan tehty tätä pari treeniä ja Huti rynnii nyt jo ihan kivasti merkin ohi. Tästä pitäisi nyt päästä jotenkin eteenpäin...

Sitte otettiin taas yksi hetsattu metallinouto vauhtipalkalla. Huti tekee tällä tavalla keskimäärin ihan ok nostoja. Tällä kertaa erityisen positiivista oli se, että Huti tiukensi kehuilla otetta kapulasta ja irroitti vasta "jess":llä. Jatketaan näitä.

Zetan kanssa on pahoja ongelmia :( Huti jotenkin jähmääntyy heti kun tullaan siihen merkkien viereen. Ja siitä jähmätilasta se ei varsinkaan pysty tekemään liikkeestä istumista. Itse istuminen on muutenkin huono ja hidas ja lisäksi on tuo kuunteluongelma. Tehtiin ihan vaan kahdella törpöllä käskytettynä istumista edestakaisin. Onnistumisprosentti oli varmaan joku 50. Palkkasin aina heti kun istui, mutta se ei tätä ongelmaa ratkaise.

Luoksetuloa koitin treenata takapalkalla, mutta siitäkään ei meinannut tulla mitään. Huti ajattelee liikaa taaksepäin ja tulee niin löysää laukkaa mua kohti, että stoppeihinkaan ei saa voimaa. Pitää vaan tehdä niitä vauhtitreenejä enimmäkseen ja aina yksi stoppi johonkin väliin.

Palauteltiin myös ohjattua mieleen pitkän tauon jälkeen.Vein merkille, kun merkki vaatii vielä työstämistä. Suuntien kanssa ei ole mitään ongelmaa. Hutilla on hyvät kaaret ja se hakee hyvin reunakapuloita. Palkkasin kaikki toistot vauhdista. Eteenkin pitäisi välillä ottaa..

Loppuun treenattiin vielä kaukoja, I-S-vaihtoa. Tässä on jo toivoa. Huti tekee jo käskystäkin oikealla tekniikalla. Ainoa ongelma enää on se että se katsoo mua naamaan eikä sitä kättä jolla teen käsimerkin, joten se ei oikein osaa yhdistää käsimerkkiä ja toimintaa vielä. tästäkin huolimatta saatiin myös ihan mukava määrä onnistuneita suorituksia :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti