9. maaliskuuta 2014

Ekat ryhmätreenit koko vuonna

Me päästiin tänään Hutin kanssa ekaa kertaa valmennusryhmän treeneihin tänä vuonna. Olipa kivaa taas pitkästä aikaa tokoilla :) Huti oli tosi innoissaan, mutta väsyi myöskin aika nopeasti. Olisi pitänyt tajuta tehdä vain yksi kierros, kun taukoa on takana näinkin paljon..

Aloitettiin treenit paikkiksilla.

Istuminen: Tää oli hyvä, joskin kesto ehkä vaan 0,5-1 min.

Paikallamakuu: Vaikka tehtiin ihan lyhyesti, niin Huti ehti silti liikuttaa kerran pyllyä :( Täytyy kokeilla ensi kerralla jäädä näkyville ja ihan lähelle, että pystyn sanomaan tuosta...

Ekan kierroksen aiheena oli kehääntulot, seuruu ja ruutu

Kehääntulo + liikkeiden välit: Nää meni nyt tosi hyvin. Huti oli koko ajan hyvällä fiiliksellä ja vapautukset onnistuivat oikeaan suuntaan niin, ettei yhtään haukkua tullut.

Seuraaminen: Seuruutreenin teemana oli kontaktin pitäminen liikkeelle lähdössä. Kokeilin sanallista puuttumista, mutta Huti ei oikein ymmärtänyt skarpata sillä, joten kävinkin hakemassa naksuttimen. Pidin namikättä koiran pään takana ja naksuttelin ja annoin ottaa itse palkan kädestä heti liikkeellelähdöstä. Treenikaverit tekivät samalla häiriötä mistä Huti skarppasi kivasti. Suurin osa toistoista oli ihan ok, mutta mun pitäisi olla tässä itse huomattavasti selkeämpi, jos haluan, että koira oppii jotain.

Ruutu: Tein vaan yhden bongauksen ja päästin siitä suoraan valmiille pallolle.

Toisella kierroksella tehtiin yksi metallinouto, tunnari ja luoksetuloa

Metalli: Tehtiin vain yksi toisto kauhealla hetsauksella. Näin saatiin aikaan ihan ok kapulannosto, joten jätin siihen. Tämä ei hinkkaamalla parane.

Tunnari: Ylipitkällä matkalla ja ihmishäiriöllä. Huti teki aika ison kaaren kapuloille kun joku istui ihan kapuloiden vieressä. Teki kuitenkin korrektin tunnarin, vaikka tarkistikin pariin kertaan. Ihan ok. Tää liike kaipaisi ehkä vähän korkeampaa virettä, muuten oon ihan tyytyväinen.

Luoksetulo: Tehtiin lyhyellä matkalla luoksetuloa maasta eteen. Palkkasin muutaman ekan toiston heti liikkeelle lähdöstä pallolla ja sitten koitin ottaa eteen. Huti oli ihan superhidas. Vaihdoin sitten pallon nameihin, niin johan rupesi jalat toimimaan :) Täytyy tehdä näitä treenejä nameilla muutama lisää ja katsoa tuleeko noihin lyhyen matkan luoksetuloihin yhtään ripeyttä lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti