23. helmikuuta 2016

Vipan eka tokokoulutus

Vipa pääsi jo ekaa kertaa tokokoulutukseen. Onhan se jo sentään 4 kk ikäinen! :D Kouluttajana oli Maarit Hellman.

Saatiin juuri sitä mitä tarvittiinkin eli uusia ideoita ja inspiraatiota meidän treenaamiseen. Tehtiin ekaa kertaa ikinä Vipan kanssa vauhtinoutoa, luoksetuloja, luopumistreniä, palkattomuustreeniä, sivulletuloja ja istumista.

Tuo palkattomuustreeni oli ehkä paras juttu. Koska mä oisin taas ruvennut tekemään niitä varmaan sitten kun Vipa on jotain 2 vee ja menossa viikon päästä ekaan kokeeseen XD Ideana siis oli, että pennulle opetetaan heti pari helppoa juttua tosi hyväksi (esim. sivu ja maahan) ja sitten pyydetään tekemään se hyvin osattu juttu ja siitä vapautus ja kehut ja sitten vasta lelu kun koira on oikeasti innoissaan ohjaajasta. Kokeiltiinkin tätä vähän. Vipa ei vaan osaa vielä mitään asiaa niin hyvin, että tämä olisi onnistunut ihan tyylipuhtaasti :) Mutta sain ideasta kiinni ja myöskin hyvän syyn mennä vähän eteenpäin tuon sivulletulon ja maahanmenon kanssa. Niistä pitää saada käsiapua pois ja liitettyä käskyä.

Sitten katsottiin myös vähän Vipan sivulletuloja. Ne on vielä vähän keskeneräisiä ja oon tähän asti treenannut niitä kahdella tavalla: etujalkatargetilla pyörimällä ja sitten ihan ohjaamalla kädellä. Olen välillä testannut että tarjoaisiko se jo itse perusasentoa, mutta jos mulla on käsi alhaalla, niin tekee sen vähän vaiheittain ja pomppii mun käteen. Todettiin tuolla koulutuksessakin, että Vipa on ehkä sen tyyppinen koira, että oppii helposti tuon pomppimisen siihen. Jatketaan siis vielä tuolla käsiohjauksella ja ruokakupilla kunnes saan häivytettyä käden kokonaan pois ja liikkeestä tulee puhtaampi.

Vipa jaksoi keskittyä koulutuksessa ihan järjettömän hyvin. Meidän toinen kierros taisi venähtää yli 20 minuutin ja Vipa vaan teki koko ajan. Se myöskin leikki ihan hurjalla ravolla eikä sille juuri tullut mieleen lähteä hengaamaan yleisöön. Aivan huikee pieni pentunen! <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti