20. syyskuuta 2014

Tyhjien kokeilua

Huti on ollut nyt jo pitkään ihan superhyvä hakutreeneissä ja lähestulkoon oma itsensä. En ole enää mennyt alueelle lähettämään, vaan kaikki pistot ovat nyt olleet ihan normaaleja keskilinjalähetyksiä. Eikä niitä kesän jumituksia ei ole esiintynyt enää olleenkaan. Meinasin jo pari viikkoa sitten ottaa jonkun tyhjänkin piston treeniin mukaan, mutta Huti oli ihan holtiton ja meni ihan minne sattuu jo pelkillä L-pistoilla :D Joten jätin sitten vielä tyhjänkokeilut odottamaan parempia aikoja ja tehtiin parissa seuraavassa treenissä vaan L-pistoja.

Eilen ja tänään sitten uskaltauduin kokeilemaan myös tyhjiä. Elisessä treenissä tehtiin suora, L, tyhjä ja L ja vielä pieni L. Tyhjä sujui ihan hyvin. Luulen, että se kävi kyllä tarkistamassa etukulman piilonpaikan, mutta se nyt ei ole niin vaarallista :D Kävi kuitenkin riittävän syvällä ja toimi itsenäisesti, joten jatkettiin eteenpäin.




Tänään tehtiin samalle puolelle kolme tyhjää ja aina tyhjän jälkeen toiselle puolelle suora löytö. Vähän ehkä oikoi tyhjillä eikä mennyt ihan niin supersuoraan, kuin haluaisin, mutta meni kuitenkin ja upposi joka kerta riittävän syvälle. Noita tyhjiä pitää siis kyllä vahvistaa ja oikoa ja treenata syvyyttä ja suoruutta lisää, mutta nyt olin kuitenkin tyytyväinen siihen, että Huti teki kolme kohtuullisen hyvää tyhjää pistoa ja vastakkaiselle puolelle hyvät suorat löydöt. Eli voidaan sanoa, että meidän haku on taas hakua eikä niin kuin kesällä... (Huomaatteko, että mulle on ehkä jäänyt vähän traumoja noista kesän treeneistä?! :D )




Oikeita yliheittoja en uskalla tehdä ehkä vielä pariin vuoteen ( :D ), mutta olen yrittänyt välillä tehdä sellaisia sujuvia lähetyksiä, että pysäytän koiran ja lähetän suht samantien seuraavalle pistolle. Näin varmaan joskus päästään käsiksi ihan oikeisiinkin yliheittoihin.

Nyt kun perustyöskentely taas toimii, niin olisi aika taas poistua mukavuusalueelta, ja alkaa haastaa koiraa. Voisin alkaa ihan järjestelmällisesti työstää niitä pistoja paremmiksi. Maalimiehet saisi olla ehkä vähän ylisyvällä ja jos koira oikoo kulmia, niin pitäisi vaan kutsua se pois ja lähettää (vähän lähempää) uudestaan. Jos mm:t on 50 m syvyydessä, niin oikomista ei niin helposti tapahdu, vaan Huti on jo 40 m kohdalla yleensä saanut hajun maalimiehestä ja kulkee nenän perässä eikä välttämättä etene sillä tavalla suoraan. Ja se on se kriittinen kohta, missä se yleensä viimeistään oikoo, jos maalimiestä ei ole. Eli ylisyvillä mm-sijoittelulla päästään paremmin demonstroimaan sitä tyhjän piston tilannetta. Ja koira voi saada kuitenkin palkan, jos etenee riittävästi suoraan.

Tyhjiä ei kannata nyt tehdä muuta kuin kokeilumielessä silloin tällöin; katsoa vähän, että miltä ne näyttävät ja onko tapahtunut mitään muutosta. Myös L-pistoja voisi tehdä ylisyvillä maalimiehillä. Täytyy kuitenkin olla tarkkana, ettei tule liikaa liian vaikeita treenejä. Hyvän fiiliksen ja luottamuksen täytyy säilyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti