4. toukokuuta 2019

Eka tulos voittajasta

Käytiin tänään labradorinnoutajien rally-tokon rotumestiskisassa Heinolassa. Tää oli Hutin toinen virallinen voittajaluokan kisa.


Kehitystä on tosiaankin tapahtunut viime kerran jälkeen. Ensinnäkin viime kisassa Huti sujahti monta kertaa oikean puolen seuruusta vasemmalle, mutta nyt se pysyi koko ajan oikealla puolella. Aika hankalaa se kyllä oli ja käytin vähän kehuja apuna, mutta onnistuttiin kuitenkin. Rata oli muuten meille aika helppo, mutta yksi juttu oli hankala. Nimittäin oikean puolen seuruusta piti tehdä se typerä "1 askel - seiso, 2 askelta - istu, 3 askelta - maahan" - tehtävä. Vasemmalta se sujuu jo oikein hyvin, mutta oikealta ei olla edes kokeiltu vielä. Tästä tulikin meille tän kisan isoin miinus. Se oikealla puolella liikkeellelähtö on Hutille vieläkin vähän vaikea, joten sen varioiminen ei meiltä vielä onnistu. Treenasin sitä ennen meidän vuoroa ja sain Hutin tosi epävarmaksi kun välillä piti lähteä liikkeelle ja välillä ei. Eikä se onnistunut tietenkään radallakaan. Siitä saatiin - 3 (tvä) .

Sitten saatiin jostain syystä - 1 (as) liikkeestä seisomisesta, vaikka Huti suoritti sen mun mielestä täysin moitteettomasti. Tämä sama virhe oli myös edellisessä kokeessa ja silloinkin Huti teki liikkeen ihan ok. Olisi pitänyt kysyä tuomarilta tuosta, koska kyse ei ainakaan ollut koiran liikkumisesta. Ja toinen - 1 (kontr) tuli kasissa. Huti taisi ehkä vähän törmätä muhun siinä.

Loppupisteiksi jäi siis hienot 95 pistettä, jolla myös voitettiin meidän luokka :)

Erityisen tyytyväinen olin siihen, että kaksi viime kokeessa pieleen mennyttä kylttiä onnistuivat nyt hyvin. Kolmantena kylttinä ollut peruutus onnistui nyt sujuvasti. Mun askellus onnistui ja Hutin peruutus onnistui niin että se pysyi suorana ja mun mukana eikä istunut. Toinen onnistuminen oli "molemmat oikeaan"- kyltti, josta saatiin jopa kommentti hyvä! :) Tästä tais tulla viime kerralla jopa - 10.

Siispä jatkamme treenejä hyvillä mielin kohti Seinäjoen rotumestiksiä :)


[VIDEO
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti