11. marraskuuta 2014

K-leiri 2014 v.2.0

Olipa taas mukavaa päästä pitkästä aikaa leireilemään kaikkien ihanien kelpojen ja kelpoihmisten kanssa. Nyt oli vuorossa maastoleiri, joten ohjelmassa oli hakua ja esineruutua.

Lauantaina aloitettiin haulla. Tehtiin ihan perustreeniä, jossa joka pistolla on maalimies. Huti teki periatteessa ihan hyvin, mutta tuntui taas vähän nihkeältä. Ekalla lähetyksellä taas pysähtyi ja ja jatkoi matkaa kun en sanonut mitään. Sen jälkeen ei enää pysähdellyt, mutta ei myöskään lähtenyt ihan sillä päättäväisyydellä kuin yleensä.

Sunnuntaina aloitettiin treeni näyttämällä Hutille vähän norjalaista sekametsää. Vein Hutin välillä autoon odottamaan ja yksi koira treenasi siinä välissä. Tässä treenissä Huti oli huomattavan paljon parempi kuin edellisenä päivänä ja se tuntui nyt ihan omalta itseltään. Tehtiin vaan 3 pistoa, joista 2 oli yliheittoja. Huti meni yli ihan superhyvin piittaamatta musta millään lailla (heh, jonkun mielestä se ei varmaan olis ollenkaan hyvä juttu ;D ). En edes muista koska viimeeksi oltais pystytty tekemään onnistuneita yliheittoja.

En usko, että Hutille varsinaisesti jää mieleen ne maalimihet siellä metsässä ja se siksi uppoaisi itsevarmasti. Mutta se sekametsän katselu nosti hyvin virettä oikeanlaiseksi. Huti oli jo radalle tulleessaan ja alkuvirittelyissä todella hyvän tuntuinen ja silloin se yleensä toimiikin hyvin.

Saatiin Kaisalta hyviä ajatuksia siitä, mikä meidän treeneissä nyt mättää ja mitä nyt kannattaisi tehdä. Musta tuntuu, että Hutin haku on toiminut hyvin siihen asti kun siitä tuli keväällä valio. Sen jälkeen mä oon ruvennut kikkailemaan kaikkea ja ehkä myös vaatimaan enemmän kuin ennen. Nyt vasta tajuan miten paljon vaikeampaa tai ainakin erilaista on ns. osaavan koiran treenaaminen ja sen tason ylläpitäminen vs. uuden opettaminen tai pelkkä vahvistaminen. Kun oletus on että koira osaa, niin ne perustreenit jäävät jotenkin liian vähälle ja tilalle tulee kaikkea muuta. Eli mun pitäisi osata nyt vähän rytmittää ja kierrättää erityyppistä treeniä. Koiraa pitää välillä haastaa ja välillä vähän palautella. Välillä keskittyä asenteeseen ja antaa sen olla itsenäinen ja toisinaan sitten ottaa hallintaan. Mun pitäisi oppia tekemään näitä juttuja nyt sopivasti keirrättäen. Ja toinen pointti mikä tuli esiin, on se, että mä en saisi tehdä liikaa saman asian toistoa. Huti menee ehkä vähän epävarmaksi siitä, jos joku aisia toistuu samanlaisen monta kertaa ja sitten yhtäkkiä se muuttuukin. Parempi on, että se joutuu koko ajan keskittymään ja olemaan tarkkana ja seuraamaan mitä tapahtuu. Esim ne meidän kevään yliheittotreenit ääniavuilla ei toimineet myöskään siksi, että tein niitä ihan liikaa putkeen. Huti todellakin jäi kiinni apuihin ja tuli epävarmaksi, kun ei enää saanutkaan niitä. Vaan tulipahan kokeiltua sekin ja opittua kantapään kautta jotain ;)

Lauantaina tehtiin vielä esineruutuakin. Hutille vietiin ruutuun 8 esinettä, joista se haki varmaan 7 tai 8, en muista enää. Pimeys painoi vähän päälle, joten olin vähän hermona ja häiritsin Hutin työskentelyä, mutta Huti oli silti tosi hyvä. Se löysi hyvin esineitä ja lähti joka kerta hyvin hakemaan seuraavaa. Ja hyvä fiilis säilyi loppuun asti. Meillähän oli keväällä sellainen ongelma, että Huti haki aina hyvin 1-2 esinettä ja sen jälkeen lakkasi kokonaan työskentelemästä. Joten tässä asiassa ollaan selvästi menyt nyt oikeaan suuntaan :) Olin ihan supertyytyväinen tähän treeniin ja mun pikku Hutiin <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti