1. heinäkuuta 2013

Toko-SM 2013 Pieksämäki

Nyt on SM-kisat kisattu ja taskussa TK3 ja hyvä mieli :) Tuomareina toimivat Kaisa Poutanen (kehä1), Ralf Björklund (paikkis ja kehä 2).

Paikkis (9½) : Paikkis meni muuten hyvin, mutta Huti oli selvästi epävarmana, koska haisteli vimmatusti omaa kylkeeään paluussa. Paluu on sille treeneissäkin jostain syystä aina vaikea, mutta siellä se reagoi siihen huomattavasti pienemmällä eleellä: kääntää korkeintaan päätä minusta poispäin paluun ajaksi. Pahimmillaan ehkä nuukii myös vähän ilmaa. Tuomari vähensi tästä yllättävän vähän pisteitä kun saatiin kuitenkin 9½.

Kehä1:

Seuruu (10) : Kaavio oli meidän kannalta tosi hyvä. Heti alussa tehtiin askelsiirtymiä, jotka yleensä nostavat Hutin virettä ja saavat sen itsevarmaksi. Kaavio oli myöskin melko lyhyt. Huti teki hyvin kaikki käännökset, mutta suorilla tuntui vähän nihkeältä. Piti kuitenkin paikkansa eikä painanut. Tuomari ilmeisesti piti meidän seuruusta koska antoi meille siitä kympin!! :D

Luoksetulo (7) : Maahanmeno ja jättö oli tois hyvät. Huti lähti myös hyvällä vauhdilla, mutta mun käsimerkki oli taas surkea ja stoppi oli valuva ja epävarma. Samoin stoppien välinen luoksetulo oli aika varovainen. Maahanmeno oli nopea ja pysähtyi lähes täysin merkille, mutta ei näyttänyt kauhean hyvältä kun vauhtia ei juurikaan ollut ennen sitä. Eteen ihan ok ja sivulle siirtyminen oli hyvä. aikamoinen pomppu, mutta teki loppuun asti.

Hyppynouto (7) : Valittavana oli ihan kammottavia sorvattavia kapuloita. Maavaraa ei ollut juuri nimeksikään ja isoimmankin kapulan keskiosa oli jopa Hutin suuhun liian kapea. Huti ottikin kapulan suuhun aika vaikean näköisesti ja toi sitä huonosti. Saatiin tästä vaan seiska, koska tuon lisäksi Huti taas törmäsi tosi rumasti. Sivulle siirtyminen oli taas ok, mutta tässä taisi tulla haukku :(

Tunnari (8) : Muuten hyvä tunnari, mutta otti kapulan taas huonosti suuhun ja kiikutti sitä sen näköisenä, että onneksi ei pudonnut. Tuomari vähensi pisteitä lähinnä törmäämisestä. Pa ok.

Video: seuruu, luoksari, hyppynouto, tunnari


Kehä 2:


Ruutu (9½) : Huti bongasi ruudun tosi hyvin ja löysi hyvin oikean paikan. Maahankin meni tosi nopeasti mitä ei yleensä treeneissä kyllä tee. Odotti hyvin ja lähti ihan ok vauhdilla tulemaan sivulle. Ite menin kyllä vähän paniikkiin, kun ennen käskyä olin kuulevinan, että koira lähti juoksemaan ja luulin, että Huti varasti ruudusta. Kun sain luvan kutsua koiraa jäin katsomaan ensin, että missä se edes on ennen kuin annoin käskyn. En tiedä huomasiko tuomari tätä, mutta saatiin kyllä hyvät pisteet tästä :)
 
Istuminen (10): Tästä saatiin kyllä ihan naurettavan hyvät pisteet :D Huti lähti hitusen epävarmana seuruuseen joten olin aika huolissani siitä että istuuko. Päätinkin valmistella istumisen mahdollisimman hyvin ja antaa koiralle käskyn huolellisesti oikealla jalalla. En kyllä ihan onnistunut ajoituksessani ja sekoilin asekelissa kunnolla käskyn jälkeen ja lopulta jouduin melkein pysähtymään (ainakin omasta milelestäni) käskynannon ajaksi. Tuomari ei tätä ilmeisesti huomannut kuitenkaan sillä saatiin tästä täydet pisteet :D Eikä ollut edes mikään nopea istuminen..

Metalli (9) : Kapulalle meno oli varsin laiska. Otti kuitenkin kapulan mukisematta suuhunsa ja kantoi sen urheasti loppuun asti vaikka ravilla tulikin yli puolet matkasta. Koski palautuksessa, mutta ei varsinaisesti törmännyt. Sivulle ok.


Kaukot (9) : Järkkä oli: I-S-M-S-I-M. Huti teki ihan hyvät kaukot. Keskimmäisen maahanmenon meinasi vajota itse, mutta sain juuri samalla hetekellä luvan antaa sille käskyn. Pystyi tämän jälkeen vielä jatkamaan hyvällä milelellä eikä tarivttu yhtään lisäkäskyä!! :) S-I vaihdossa veti tietenkin pyllyä vähän allensa, kun ei sen paremmin sitä tässä vaiheessa osaa. Muuten kaikki vaihdot oli tosi hyvät! Kääntyi kyllä vähän ja maahanmenoissa oikaisi vähän jalkoja taaksepäin, mutta teki juuri niin kuin tällä hetkellä osaa tehdä.

Video: ruutu, istuminen, metalli, kaukotPisteitä saatiin yhteensä 283 ja niillä tietysti ykköstulos. Koko luokassa tuli vain 5 ykköstulosta ja meidän sijoitus oli lopulta kolmas! :) Myös IKKJ:n kakkosjoukkue pärjäsi ihan hienosti: oltiin sijalla 6. /70.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti