26. toukokuuta 2013

VOI1 Kokkola 25.5.2013 (VK 21)

Käytiin vähän testaamassa meidän kisakuntoa Kokkolassa. Vaikka virheitä tuli paljon, niin mun mielestä meidän kehitys on silti ollut oikeansuuntaista. Parasta oli huomata, että ne asiat mihin ollaan viimeaikoina panostettu, näkyivät hyvin tässä kokeessa. Mm. seuruun askelsiirtymät ja edestä perusasentoon siirtyminen. Oli ihan mahtavaa kun Huti teki joka ikisemn sivullesiirtymisen niin huolellisesti loppuun asiti eikä vetänyt edes yli vaan loppuasento oli todella siisti. Eikä ääntä tullut näiden yhteydessä kertaakaan. Toivottavasti saadaan tätä pidettyä yllä!

Tuomarina oli Päivi Kivelä ja pisteitä kertyi juuri ja juuri ykkösen verran eli 265,5. Eipä mennyt muillakaan häävisti, joten sijoitus oli 1/4.

Paikkis (10):  Tuomari ei löytänyt tästä mitään moitittavaa ja näytti kymppiä. Mä oisin kyllä löytäny :D

Seuruu (9): Huti teki ihan sairaan hyvin kaikki käännökset ja sivuaskeleet. Lähes kaikki perusasennot olivat suoria.Tuomari mainitsi pistevähennyksen syyksi ainoastaan painamisen, joka sekin oli vain ajoittaista ja aika kevyttä. Tästähän vois ihan päätellä, että seuruu ei ookkaan meidän suurin ongelmaliike :D

Istuminen (8½): Muuten ok, mutta istuminen oli vähän hidas. Tuomarin mielestä todella hidas. Mä olin kuulemma ehtinyt jo monen askeleen päähän ennen kun koiran pylly oli maassa. Mä olin vaan onnellinen, että se edes istui, koska yleensä se vaan ahdistuu ja jää seisomaan.

Luoksetulo (6½): Tää oliki sitte mielenkiintoinen juttu :D. Huti otti ilmeisesti jotain häiriötä kehän laidalta ja teki käskystä ihan omatoimisen 5 m luoksetulon ja maahanmenon. Käskin uudestaan luokse ja pysäytin ja jatkoin liikkeen loppuun. Tuomari sanoi, että stopit oli kyllä hyvät kun koira ne teki, mutta tuon alun sähläyksen takia piti tietty ottaa pisteitä pois. Muuten tää olis ollu mustakin hyvä. Huti lähti ihan kivalla asenteella tulemaan kohti ja erityisesti maahanmeno oli tosi hyvä. Myöskin loppuosa oli ok.

Ruutu (9): Ihan kiva ruutuunmeno. Vähän jännitti, että jääkö ruudun ulkopuolelle kun takajalat näytti olevan melkein nauhalla, mutta kyllä se oli selvästi ruudussa. Tuomarin mielestä suurin virhe oli se, että Huti tuli selvästi hitaammin sivulle kuin mitä se meni ruutuun.

Hyppynouto (9): Tuomarin kommentit: "Muuten tykkäsin, mutta tuosta koskemisesta en tykännyt" Eli siis edelleen TÖRMÄÄ :D

Metallinouto (7½): Tää oli ehkä ainut asia mihin olin kokeessa hieman pettynyt. Huti jäi hetkeksi miettimään kapulalle ennen kun pystyi ottamaan sen suuhunsa.

Tunnari (5½): Tää ois ollu muuten ihan hyvä, mutta Hutipoika roikotteli kapulaa suussaan ihan miten sattuu ja pudotti sen lopulta. Huti noukki kapulan omatoimisesti suuhunsa ja minä sitten hätäisesti käskin irrottaa ja kun se ei heti siitä päästänyt, niin annoin vielä toisen irroituskäskyn. Siitä tulikin sitten aika paljon miinusta...

Kaukot (7½): Huono tekniikka ja yksi kaksoiskäsky.

Kokonaisvaikutus (8): Tästä oltais kuulemma voitu saada jopa kymppi, mutta koska Huti haukahti pari kertaa kokeen aikana liikkeiden välissä, niin tästä oli sitte pakko vähän rokottaa. Saatiin kaikesta huolimatta kuitenkin tuomarilta aika positiivista palautetta. Tuomari tykkäsi meidän tekemisestä ja yhteistyöstä ja sanoi, että hän kyllä näkee, että koira osaa, vaikka nyt ei mennytkään kaikki ihan putkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti