22. syyskuuta 2019

Vipalle on tulossa pentuja

Vipan pentusuunnitelmat on vihdoinkin lyöty lukkoon ja tammi-helmikuussa olisi tulossa pieniä Vipan ja Ibran pentuja! :) Urokseksi on siis valittu Nallikallion Houdini eli Ibra.

isä:

Nallikallion Houdini "Ibra"

Ibra koiranetissä 
s. 13.3.2014
isä: Nonerides Fighting Izac
emä: FI AVA Nallikallion Lemmenlahja
Lonkat: A/A
Kyynäret: 0/0
Selkä: VA0, LTV0, SP0
Polvet: 0/0
Agi: 1-lk 
Kuva: Magee KUVA by Rita Larjava


Viimeisen vuoden aikana on tullut selattua koiranettiä paljon ja pohdittua erilaisia vaihtoehtoja, kunnes lopulta sovin treffit Ibran omistajan kanssa ja se oli sitten siinä. Ibra oli todella mukavan oloinen koira, jolla oli upea asenne työskentelyyn. Pidin Ibrassa juuri siitä, että se rakasti työntekoa, mutta toimi samalla hienosti yhteistyössä ohjaajansa kanssa. Ibrassa on erittäin hyvä balanssi draivia ja ohjattavuutta. Ibran päälajina on agility ja Ibra kilpailee agilityn maksiluokassa.

Itselleni tärkeää on myös koiran fysiikka eli kyky liikkua ja käyttää kroppaansa. Tämä on yksi syy, miksi lopulta päädyin working-linjaiseen urokseen. Ibra on tässäkin suhteessa juuri sellainen, kuin toivoin. Se on erittäin elastinen ja hyvin liikkuva koira, jolla on hyvä hyppykyky.

Kävimme treenien päätteeksi vielä lenkilläkin ja Ibra tuli heti hyvin juttuun omien koirieni kanssa. Ibran omistajan mukaan Ibra on myös kotioloissa helppo ja mutkaton koira. Ibra suhtautui vieraisiin ihmisiin erittäin avoimesti. Sain leikittää sitä lelulla ja se leikki hyvin, vaikka en ollutkaan sen oma ohjaaja.

Ibran suku on minulle erittäin tuttua emän puolelta ja olen erittäin iloinen siitä, että sain juuri Ibran käyttööni tätä pentuetta varten. Ibran suvussa on monia upeita harrastuskoiria, joiden kasvua ja kehitystä pennusta aikuiseksi olen saanut seurata. Ibralla on myös ennestään yksi pentue ja yhden Suomessa asuvan nartun olen tavannutkin muutamia kertoja ja pidin siitä kovasti.

Emä:

TK2 Kelmi Bunyip "Vipa"

Vipa koiranetissä
s. 22.10.2015
isä: FI KVA, TVA Kelmi Valtavalta
emä: FI AVA, MVA Kelmi Kipenäinen
Lonkat: B/B
Kyynäret: 0/0
Selkä: VA0, LTV0, SP0
LTE: 140 p,  ++
Toko: VOI2
Näyttely: ERI 
Kuva: Ville Pajukoski

Kuva: Ville Pajukoski


Vipa on ollut aivan mahtava koira ja olen alusta asti toivonut, että Vipalle tulisi joskus pentuja, jotta minulla on mahdollisuus saada itselleni seuraava pentu tästä samasta linjasta.

Vipa on erittäin vikkeläjalkainen ja hieman terävä narttu. Pidän todella paljon siitä, että treenikentällä Vipa tekee kaiken todella säpäkästi ja hyvällä asenteella, mutta kotona se osaa silti ottaa iisisti. Vipa ei ota helposti painetta mistään ja kestää hyvin sen, että treeneissä jotain asioita joudutaan joskus korjaamaankin. Vipa on ihan superahne ja leikkii hanakasti, joten motivointi kaikkeen tekemiseen on todella helppoa.

Vipa on myös luonteeltaan hieman ihmisistä hullaantuvaa tyyppiä. Treeneissä tämä ei juurikaan ole ongelma, koska siellä Vipa keskittyy kyllä tekemiseen eikä ihmisiin, pussailun aika on sitten, kun treenit on loppu :) Itse olen sattuneesta syystä tähän ominaisuuteen erittäin tottunut enkä pidä sitä ongelmana, mutta pidän kuitenkin ihan hyvänä asiana sitä, että Ibra ei ole ihan saman lainen, vaan se oli ihmisiä kohtaan avoin, mutta ei suoranaisesti syliin tunkeva. Omistajan mukaan tykkää kuitenkin kotona pötkötellä kainalossa :)

Vipan kanssa treenataan aktiiviesti tokoa ja pk-hakua. Tokoa Vipan kanssa on aivan mahtavaa treenata, koska se on aina innoissaan ja rakastaa tehdä mitä tahansa. Joskus pitkien treenitaukojen jälkeen Vipalla meinaa mennä välillä hommat vähän överiksi, mutta jo muutaman treenikerran jälkeen siitä tulee taas mukava treenikaveri, joka kykenee keskittymään ja tekemään asiat oikein. Hakumetsässä Vipa on myös erittäin innokas. Sille on ollut helppoa opettaa suorat pistot, koska se etenee metsässä erittäin määrätietoisesti. Vipalla on myös erittäin tarkka nenä, joka toimii yleensä hyvin myös kovassa vauhdissa.

Odotan siis pennuista hyvällä moottorilla varustettuja nopeita koiria lajiin kuin lajiin. Ja mikä tärkeintä, myös arjessa mukavia koiria.

Mikäli kiinnostuit tästä yhdistelmästä, niin kerron mielelläni lisää ja Vipaa saa tulla katsomaan. Astutus tapahtuu luultavasti joulukuun aikana ja pentujen odotetaan syntyvän helmikuussa ja pentujen luovutus osuu tällöin huhti-toukokuulle.

Minulla ei ole kennelnimeä eikä pentujen kasvatukseen sopivia tiloja, joten teen tämän pentueen yhtiestyössä hyvän ystäväni Tiina Kauppisen kanssa, jonka kennelnimelle pentue lopulta rekisteröidään. Tiina asuu melkein meidän naapurissa eli pennut syntyvät täällä Laukaassa.

Tiedustelut:
Liis Tönnov
liis.tonnov@gmail.com
040 750 7784 (ark. klo 17.00 jälkeen)
Kytöläntie 29 A4
41310 Leppävesi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti