4. elokuuta 2015

Hommat paketissa

Hutin paikkiksesta nouseminen on ollut kyllä ihmeen sitkeässä :P Tuon koetreenin jälkeen treenattiin vielä kerta ja siinäkin Huti vielä hilasi kyynärpäitään vähän ilmaan. Sanoin sille tästä tiukkaan sävyyn ja sitten makasi nätisti. Heidi yritti vielä kutsua ja houkutella keltaisella frisbeellä, mutta Huti ei mennyt enää lankaan ja osasi enimmäkseen ihan hyvin sulkea häiriöt pois. Tänä aamuna tehtiin vielä yksi tottistreeni ja nyt teki ekaa kertaa paikkiksen niin ettei noussut yhtään. Hutia taas vähän häirittiin ja kiusattiin lempparilelulla, mutta nyt osasi. Lopuksi ei sitten vaan noussut ekalla käskyllä perusasentoon kun kyyläsi vaan Heidin kädessä olevaa frisbeetä :D Nooh, mitäs pienistä :) Mä oon ihan luottavainen nyt tän suhteen :D

Toinen takku tottiksessa on ollut noutokapulan kyttäykset. Niitäkin ollaan treenattu nyt molemmissa treeneissä. Tänään palkkasin pelkästään pysymisiä enkä päästänyt kapulalle ollenkaan. Tästä mulla ei kyllä ole ihan varma olo.. Ja ajattelin vielä kenttään tutustumisessa ottaa esteet hetsaten ja vauhtipalkalla... Hmmm... Ehkä pitää lopuksi ottaa vielä joku heitto perusasennosta ja palkata pysymisestä.

On meidän tottiksessa kyllä muitakin ongelmia, mutta en oo niitä pahemmin treenannut, joten voin uskotella itselleni, että kaikki toimii hienosti :D Luotto koiraan on ihan 110 % ;)

Eilen tehtiin myös viimeinen esineruututreeni. Huti oli ihan hyvä, mutta minä en. Tehtiin ihan kokeenomainen ruutu. Hutilla oli tosi hyvä asenne ja se löysi ekan esineen suht nopsasti. Sitten lähetin sen uudestaan ruutuun ja katselin vaan kun se seilasi siellä ristiin rastiin löytämättä yhtään mitään :( Mulla ei ollut enää mitään tajua missä se oli jo käynyt ja mihin mun olisi sitä pitänyt lähettää. Heidi sitten vinkkasi vähän, että tässä olis tällänen noin 20 m leveä alue mistä et oo lähettänyt koiraa ollenkaan. No minäpä sitten lähetin. Ja sieltähän löytyi esine. Sitten mulla oli taas ideat loppu ja ohjasin Hutin etsimään etureunaa. Ja sieltähän löytyi sitten se vipa esinekin. Se oli aika lähellä etukulmaa josta lähetin Hutin ekalle pistolle. Olishan se voinut nostaa sen silloinkin, mutta ei tainnut herra kelpiellä olla oikein nenä auki.

Mitäpä tästä opimme? No ainakin sen, että koira löytää kyllä, jos lähetän sitä joka paikkaan, mutta jos annan sen haahuilla omin päin ruudussa, niin aika loppuu kesken ennen kun mulla on edes esine numero 2 kädessä. Täytyy siis olla kisassa tarkkana, että kutsun Hutin välillä myös pois sieltä ruudusta enkä anna sen juoksennella siellä koko 5 min. Se ei siitä millään lailla ota itseensä jos ohjaan sitä enemmän, oikeastaan päin vastoin. Ja etureunanetsintä-taktiikkaa aion hyödyntää sitten kun aika alkaa olla lopussa, jos läheltä ei ole vielä löytynyt mitään. Huti on ollut itseasiassa tosi hyvä näissä nyt taas.

Näillä nyt sitten mennään. En aio tehdä enää yhtään treeniä ennen perjantaita. Nyt vaan otetaan rennosti ja odotellaan innoissaan kisaa :) Superhienoa päästä taas osallistumaan mun pikku Hutin kanssa <3 Toivottavasti päästään nyt myös mukaan kaikkiin osioihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti