31. maaliskuuta 2015

Viikonlopun agikisat

Nyt oli oikein kunnon agilityviikonloppu. Lauantaina kisattiin Maalahdessa 2 kisaa ja sunnuntaina Jyväskylässä 3 kisaa. Nämä oli siis meidän ekat kakkosluokan kisat.

Maalahdessa tehtiin pelkkiä hyllyjä. Olin ite jotenkin ihan kipsissä siellä. Ensin hukkasin Hutin takaakierron jälkeen jonnekin selän taakse ja sain sen jotenkin vielä siitä seuraavalle esteelle, mutta keppien aloitus ei sen kaiken säätämisen jälkeen enää onnistunutkaan. En jaksanut ruveta korjaamaan, vaan vedettiin vaan rata loppuun ihan täysiä mistään välittämättä.

Toinen rata oli agirata ja se hyllytettiin puomin jälkeen hypyllä. Siinä oli kivasti putki tyrkyllä, mutta rata jatkuikin hypylle, joka ei ollut ihan suoraan siinä edessä. Ainoa treeni mitä ollaan viime kisojen jälkeen tehty, oli kontakteilta varastaminen :D Ja sitähän Huti tekee mitä on opetettu eli juoksi täysiä kontaktista läpi kohti putkea :D Sain sen vielä sieltä karjuttua pois, mutta kun virhe oli jo sattunut, niin vedettiin taas vaan täysiä maaliin.

Vaikka aluksi olin ihan jumissa eikä ollut oikein intoa kisata, niin lopulta jäi kuitenki  ihan hyvät fiilikset. Hutilla oli hyvä asenne ja se meni just niiku oon sille opettanu. Ei voi koiraa syyttää siitä, jos ite on paska ;)

Seuraavana päivänä uusi yritys Jatilla. Siellä oli onneks kolme rataa, joten lopuksi onnistuttiin vielä tekemään se nollakin!!! :D

Eka rata hyllytettiin jo heti alussa. Huti lukitsi jo kolme ekaa estettä mielessään, mutta valitettavasti se kolmas este ei ollutkaan hyppy, vaan putki, joka ei ollut enää suorassa linjassa. Kuvittelin ohjaavani Hutia kohti putkea, mutta sinne hypyllehän se meni. Loppurata meni kyllä ihan hyvin, mutta hylly mikä hylly :/

Toisella radalla ryssin yhden vekin. Kuvittelin ottavani Hutin muka jotenkin haltuun, mutta oikeasti vaan tuuppasin sen ohittamaan juuri sen esteen, mikä olisi pitänyt hypätä. Huti kiersi koko esteen ympäri ja siitä vitonen. Koko radalla vaan yksi koira teki nollan, joten me sijoituttiin tällä tuloksella toiseksi.

Viimeisellä radalla ohjasin Hutia paljon huolellisemmin ja pysäytin sen kunnolla jokaiselle kontaktille ja lähdin liikkeelle uudestaan vasta kun olin taas selvillä siitä mihin seuraavaksi ollaan menossa. Tämä ilmeisesti auttoi, koska saatiin väännettyä kasaan ihka oikea nolla! :D Ja vielä voitettiinkin :)

Nyt oli kyllä ihan superkiva kisata Hutin kanssa. Vähän hasardilta se tuntuu, mutta ihan hyvällä tavalla ja silleen sopivasti :) Paljosta ei todellakaan oo nollaradat kiinni ja sen verran niitä ollaan kuitenkin saatu, että munkin agilitymotivaationi on pysynyt yllä. Nyt tekis vaan mieli mennä kisaamaan lisää ja lisää, mutta ei vaan löydy kalenterista kisoja riittävän läheltä. Vähän olen kyllä jopa huolissani tästä mun yhtäkkisestä kisainostuksestani, koska itseni tuntien, pelkään että se saattaa lähteä vielä ihan käsistä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti