27. marraskuuta 2013

Kauhee-Kelmi-treeni Pieksämäellä

Oltiin eilen Pieksämäellä treenaamassa kelpie-porukalla. Mukana oli Kennel Kauheen pentuset ja meidän V-pojista osa. Laura koulutti päivällä tokoa ja illalla oli Katjan vetämät agilitytreenit.

Me tehtiin Hutin kanssa koko evl-kokeenomaisesti läpi ja saatiin Lauralta kommnetit meidän liikkeistä.

Kaukot (S-I-M-I-S): kuuntelee taakse jätössä, ennakoi ylös/seisomiset, tulee eteen S-M, pomppaa perusasentoon, hyvä tatsi.
- Huti siis edelleen jumittaa noissa ylös nousemisissa..

Metsku: miettii nostoa, monta käskyä, ei nouda, pyörittää.
- Tää oli Hutille tosi vaikea. Ei pystynyt tuomaan kapulaa lopulta ollenkaan :(

Luoksetulo: haukottelu, korjaa asentoa maassa jätön jälkeen, hyvät stopit (älä anna venyä yhtään) vauhti ok, pomppaa sivulle.
- Tää oli muuten meijän tasolla ihan hyvä suoritus muuten, mutta Huti tuli taas suoraan sivulle lopussa...

Seuruu: painaa, hyvä peruutus, KÄSI!, vinoja perusasentoja, hyvät sivuaskeleet, mutta painaa, keskittyy hyvin.
- seuruu oli vähän epäitasaista, mutta olin tosi tyytyväinen siihen, että se pysyi alusta loppuun asti mukana. tuolle painamiselle en ainakaan nyt aio tehdä mitään, mutta käskytettyä seuraamista pitäisi tehdä enemmän, että saadaan nuo perusasennot kuntoon. Ne on tosi paljon kiinni mun omasta liikkumisestakin. Ja pitää opetella liikuttamaan vasenta kättä seuratessa.

Ruutu: hyppää esteen mennessä, huono merkki, istuu ruudussa maahan käskyllä -> 2 käskyä maahan. Ennakoi liikkurin käskytystä (nytkähti "käsky"-sanalla), epävarma seuruuseen tulo, vauhti ok.
- Huti ei tainnut bongata koko merkkiä ja lähtikin käskyllä hypylle. Löysi lopulta merkinkin, mutta oli siellä tosi epävarma.

Tunnari: hyvä kokonaisuus! Pongaa heti oman, hieman hitaampi paluu kuin kapuloille meno, pomppaa sivulle, törmääkö eteen? (kyllä! :D)
- Tuohon paluuvauhtiin pitää ruveta kiinnittämään huomiota kun ite tunnari sujuu nyt ihan hyvin.

Ohjattu: hyvä kokonaisuus! Hieno kaari + nosto, paluuvauhti hiipuu lähelle ohjaajaa tultaessa, sivulle pomppu.
- Tää oli tosiaankin ihmeen hyvä tuota palautusta lukkunottmatta. Sitä täytyy treenata nyt.

Zeta (s-m-i): hyvä stop, kääntyy perään, ei maahan - istuu + teputtaa, ei istu - seisoo + kääntyy paljon ohjaajan perään.
- tää meni oikeestaan ihan kokonaan pipariksi kun huomasin kesken zetan olevani väärällä puolella merkkejä  O__O. Otettiin alusta koko homma, mutta Huti oli siinä vaiheessa jo niin jäässä ja epävarma ettei pystynyt enää tekemään asentoja ja kääntyi kokoajan mun perään. Tätä pitää treenata lisää.

Kokonaisuus: HYVÄLTÄ NÄYTTÄÄ! Kiinnitä huomiota sivulle tulon pomppuihin, ja kohti tulevissa liikkeissä paluuvauhtiin. Nyt vähän himmailee. Metsku + zeta työstöön kokonaisuutena. Seuruussa tokoon painaa liikaa + oma käsi luo kaksoiskäsky fiiliksen. Haukkuu liikkeiden välissä.


Illalla tehtiin vielä aksaa. Katja oli suunnitellut oiken kivan ja sopivan haastavan treeniradan. Huti teki tosi kivalla fiiliksellä. Sain ite hyviä vinkkejä mm. poispäinkäännökseen ja takaaleikkaukseen ja Huti toimi tosi hyvin kun tein niin kuin käskettiin :D Radan lopussa oli puomikin jota mentiin kahteen otteeseen. Huti teki ihmeen hyvin molemmilla kerroilla. Vähän se mietti sitä alastulon paikkaa, mutta liikkui kuitenkin koko ajan eteenpäin. Vapautin sen suht nopeasti seuraavalle esteelle heti kun oli selvästi pysähtynyt. 

Oli kyllä ihan huippumahtava päivä! :) Mahtavaa nähdä sukulaiskoiria ja treenata yhdessä koko päivä.


 3 veljestä: Ässä, Watti ja Huti

kuvat: Krista Lehto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti